Search
Search ×
Dirk De Keuster
/ Categorieën: Vastgoed

Nieuwe kaart van gebieden waar geen archeologisch onderzoek te verwachten valt

Artikel 5.4.1. van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 bepaalt in artikel 5.4.1. wanneer een archeologienota moet worden gevoegd aan de aanvraag voor verkrijgen van een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen, zijnde in de volgende gevallen:

1° aanvragen met betrekking tot percelen die gelegen zijn in een voorlopig of definitief beschermde archeologische site;

2° aanvragen waarbij de totale oppervlakte van de ingreep in de bodem 100 m² of meer beslaat en de totale oppervlakte van de kadastrale percelen waarop de vergunning betrekking heeft 300 m² of meer bedraagt en waarbij de betrokken percelen geheel of gedeeltelijk gelegen zijn in archeologische zones, opgenomen in de vastgestelde inventaris van archeologische zones;

3° aanvragen waarbij de totale oppervlakte van de ingreep in de bodem 1000 m² of meer beslaat en de totale oppervlakte van de kadastrale percelen waarop de vergunning betrekking heeft 3000 m² of meer bedraagt en waarbij de percelen volledig gelegen zijn buiten archeologische zones, opgenomen in de vastgestelde inventaris van archeologische zones.

De aanvrager van een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen wordt van die verplichting vrijgesteld indien de aanvraag volledig betrekking heeft op een gebied waar geen archeologisch erfgoed te verwachten valt.

Hiervoor is nu een nieuwe kaart vastgesteld welke beschikbaar is op het geoportaal op de website www.onroerendergoed.be. De nieuwe kaart treedt in werking op 20 maart 2018.

Vorig artikel Helpdesk e-procurement: nieuw adres en telefoonnummer
Volgend artikel Reparatie-KB overheidsopdrachten en concessies gepubliceerd

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Inschrijven Uitschrijven

Copyright 2019 De Keuster - Casteleyn Privacybeleid
Back To Top