Search
Search ×
Elke Casteleyn
/ Categorieën: Overheidsopdrachten

Elektronische indiening UEA verplicht vanaf 18 april 2018

Het Uniform Elektronisch Aanbestedingsdocument (UEA) is een soort expliciete verklaring op erewoord waarin een ondernemer verklaart zich niet in een situatie van uitsluiting te bevinden en te voldoen aan de vereisten inzake kwalitatieve selectie. Van dit UEA moet verplicht gebruik worden gemaakt indien de geraamde waarde van de opdracht de Europese drempels bereikt. Tot gisteren, 17 april 2018, mocht het UEA nog op papier worden ingediend, wanneer de aanbestedende overheid de indiening van de offerte op papier toeliet. 

Het Reparatie-KB brengt hierin evenwel verandering en vervroegt de datum waarop het UEA enkel nog elektronisch kan worden ingediend met niet minder dan 6 maanden. Vanaf 18 april 2018 moet het UEA verplicht op elektronische wijze aan de aanbestedende overheid worden overgemaakt. De offerte zelf en de overige bijlagen mogen wel nog tot 18 oktober 2018 op papier worden ingediend.

Meer informatie over het gebruik van het UEA kan u vinden via https://ec.europa.eu/tools/espd . Ook de federale dienst e-Procurement biedt een UEA-service aan, gebaseerd op de broncode van de UEA-service van de Europese Commissie. U kan de federale UEA-service consulteren via https://uea.publicprocurement.be De federale dienst e-Procurement kondigde aan binnenkort hierover een handleiding te publiceren. Wij houden u uiteraard op de hoogte 

Vorig artikel Gewijzigde drempels in Wet Rechtsbescherming
Volgend artikel Aanbesteders: vraag uw toegang tot Telemarc aan voor 1 mei!

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Inschrijven Uitschrijven

Copyright 2019 De Keuster - Casteleyn Privacybeleid
Back To Top